WELKOM IN BIJZONDER RESTAURANT BORGHUIS

Een aantal bewoners van De Kruisberg was afgelopen maandagavond aanwezig bij de “Proeve van Passie” in Bijzonder Restaurant Borghuis in Doetinchem.
De “Proeve van Passie” is een speciale avond voor de “Vrienden van het Borghuis”. Het thema dit keer was ‘Culturele veelzijdigheid”. De keukenbrigade van het Borghuis tekende voor een uitgebreid, (h)eerlijk buffet, bestaande uit verschillende wereldgerechten.
Henk van Weeghel vertelde over de stichting Welkom in Doetinchem en er werd ademloos gekeken naar het filmpje “Look beyond borders” van Amnesty International.
Er was Syrische muziek en er waren verhalen. Indrukwekkend en aangrijpend.
Het verhaal van Truus Bulten. Zij werkt in asielzoekerscentra in Winterswijk en Aalten. Daar geeft zij onder andere naailes, Nederlands en begeleidt ze zwangere vrouwen.
Dit doet zij drie dagen in de week, als vrijwilliger en dat al 16 jaar.
En het aangrijpende verhaal van Kahed Zahweh die vertelt over zijn gevaarlijke ‘reis’ van Syrië naar Nederland en waarom hij zijn vrouw en toen ongeboren dochtertje in Syrië achterliet.
Er heerst een gruwelijke oorlog in zijn land. Waarom mensen met elkaar vechten? Hij weet het nog steeds niet. 

Dank jullie wel, lieve toppers van het Borghuis-team en “Vrienden van het Borghuis”. Jullie warme welkom zorgde er voor dat bewoners van De Kruisberg die avond even iets anders te doen hadden dan wachten.