Wij kijken terug op een periode van ruim twee jaar waarin wij dankzij de grote inzet van alle vrijwilligers heel veel mensen op de vlucht een hart onder de riem konden steken. Samen hebben wij hen laten voelen dat zij welkom zijn en dat wij met hen meeleven.

Wij gingen samen met hen naar de Graafschap, naar Orion, naar Amphion of naar de Gruitpoort, wij gingen samen naar de intocht van Sinterklaas, vele concerten, ook in Zelhem en ’s-Heerenberg werden bezocht, wij hebben met hen getennist, gezwommen, hard gelopen, gegolfd, wij hebben samen gekookt en gegeten thuis en in de Tophal, met de kinderen gingen wij naar het Land van Jan Klaassen, wij zorgden voor fietsen, elke week was er een film op de Kruisberg en vele muzikanten en koren hebben in de Kruisberg opgetreden.

Diverse instanties en organisaties en ook particulieren waren van harte bereid om ons te ondersteunen, zoals de gemeente Doetinchem, Sité, de Protestantse Gemeente Doetinchem en het Naoberfonds.
Er was zelfs een mevrouw die speciaal voor de bewoners van de Kruisberg meer dan 100 truien heeft gebreid.

Iedereen die op welke wijze dan ook zijn of haar bijdrage heeft geleverd, heel veel dank daarvoor. Alleen maar dankzij U kon dit allemaal gerealiseerd worden.

Wij gaan ons uiterste best doen de activiteiten van de Stichting Welkom in Doetinchem voort te zetten, maar dan voor statushouders, dus voor mensen die (voorlopig ) in Nederland mogen blijven.

Wij zijn in overleg met de Stichting Present en met het Graafschap College om een project Buddy to Buddy op te zetten, met als doel vluchtelingen uit hun isolement te halen en de betrokkenheid van mensen uit Doetinchem vast te houden en te vergroten.
Het streven is, dit te doen op de voor ons gebruikelijke, informele wijze.

Zodra wij meer weten, laten wij van ons horen en wij hopen dan opnieuw op de inzet van velen te mogen rekenen.

Een fijn 2017 toegewenst!

Henk van Weeghel,
Voorzitter van de Stichting Welkom in Doetinchem