Welkom aan Tafel

Nieuws

Het Buddy-project

Het Buddy-project

POL de Kruisberg is gesloten. Aan de activiteiten die Stichting Welkom in Doetinchem geïnitieerd en georganiseerd heeft, is daardoor ook een einde gekomen. Het bestuur heeft zich de afgelopen maanden beraden op nieuwe doelen en mogelijkheden. Stichting Welkom in Doetinchem gaat verder!

Lees meer
Handen uit de mouwen voor een menselijk gebaar

Handen uit de mouwen voor een menselijk gebaar

DOETINCHEM – Iedereen kent onderhand het verhaal van Henk van Weeghel. Hoe hij een paar jaar geleden van de fiets stapte, omdat hij nieuwsgierig was naar wat het wandelende echtpaar dat in opvanglocatie De Kruisberg verbleef hele dagen deed. Het antwoord was eten, slapen en wachten, wachten, wachten. Dat zette de oud-notaris aan het denken en hij richtte de inmiddels niet meer weg te denken Stichting ‘Welkom in Doetinchem op’. Zondagmiddag zette hij de toehoorders in de Catharinakerk aan het denken met zijn lekenpreek ‘Vluchtelingen en naoberschap’

Lees meer
Artikel in “Stad Doetinchem”

Artikel in “Stad Doetinchem”

De Stichting Welkom in Doetinchem zorgt al zo’n twee jaar voor ontspanning voor vluchtelingen die in De Kruisberg verblijven. Sinds kort kunnen inwoners van Doetinchem via “Welkom aan Tafel” deze mensen ook uitnodigen voor een maaltijd.

Lees meer
Wadlopen

Wadlopen

Naast de wekelijkse activiteiten begeleiden vrijwilligers steeds vaker bewoners van De Kruisberg bij speciaal voor hen georganiseerde uitstapjes. Dat deze niet altijd even voor de handliggend zijn bleek afgelopen maandag.

Lees meer